Vliegtijd Cluj Napoca

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Cluj-Napoca is een bestemming die niet snel bovenaan het lijstje staat van vakantiebestemmingen. Wel is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Wat je er allemaal kunt doen, lees je onder aan de pagina. Vooraf is het fijn om te weten vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten wat de valuta is, of er tijdsverschil met Nederland is en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Cluj-Napoca (AMS-CLJ)

Vanaf Amsterdam vlieg je met één tussenlanding naar de stad. Je bent dan gemiddeld 4 uur en 5 minuten onderweg. Je landt op het vliegveld genaamd Cluj-Napoca International Airport. De afkorting hiervan is CLJ.

Vliegtijd Cluj Napoca
Vliegtijd Cluj Napoca

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam (RTM/EIN-CLJ)

Vanaf Eindhoven kun je rechtstreeks naar de stad vliegen. De vliegtijd naar Cluj-Napoca – Roemenië is dan 2 uur en 15 minuten. Het is geen lange vliegtijd. Vanaf Rotterdam kun je ook naar de stad vliegen. Vanaf hier krijg je te maken met één tussenlanding en is de gemiddelde vliegtijd 14 uur en 40 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Eindhoven vliegen.

Cluj-Napoca vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.491 kilometer. Houd er rekening mee, dat het er 1 uur later is dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze heet de Roemeense Leu. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek. Er wordt Roemeens gesproken.

De hoofdstad

Cluj-Napoca is de hoofdstad van het district Cluj. Je kunt er naar het Central Park, naar de Botanical Garden, naar het King Matthias Corrin Statue of je kunt naar Cheile Turzii- Turda Gorge. Daarnaast is het erg leuk om de St. Michael’s Church, Cetatuia Hill, Museum Square en het National Theater op te zoeken.