Vliegtijd Christchurch

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je vrij hebt van werk en je gaat er lekker tussenuit naar Christchurch, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Het is handig om te kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast kun je kijken naar met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er zoal te doen is. Als je dit allemaal vooraf bekijkt, kom je niet snel voor verassingen te staan. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol –Christchurch (AMS-CHC)

Vanaf Amsterdam Schiphol krijg je te maken met één tussenlanding. Het is over het algemeen wel bekend dat Christchurch een eindje weg is, dus je vliegt wel redelijk lang. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Christchurch (AMS – CHC) is met tussenlanding 25 uur en 45 minuten. Je landt dan op het vliegveld genaamd Christchurch International Airport. De afkorting is CHC.

Vliegtijd Christchurch
Vliegtijd Christchurch

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Christchurch (RTM/EIN-CHC)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd vanaf Eindhoven (EIN – CHC) is 40 uur en 25 minuten inclusief tussenlandingen. Vanaf Rotterdam (RTM – CHC) doe je er 27 uur en 50 minuten over. De kortste vliegduur heb je dus, als je vanaf Amsterdam Schiphol vertrekt.

Christchurch vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 18.917 kilometer. Het is erg goed om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 12 uur later dan in Nederland. Ook kun je rekening houden met de andere valuta. Er wordt namelijk met de Nieuw Zeelandse Dollar betaald. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er wordt voornamelijk Engels gesproken.

De hoofdstad

Christchurch is de hoofdstad van de regio Canterbury. Je kunt er ontzettend veel doen. Zo kun je naar de Botanic Gardens, naar Banks Peninsula, naar de Tranz Alpine Train, naar het Hagley Park waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en/of ontspannen en je kunt een bezoek brengen aan de Margaret Mahu Family Playground. Daarnaast is het leuk om een bezoek te brengen aan het Canterbury Museum, de Quake City en Gondola.