Vliegtijd Chicago

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Een vakantie is ontzettend leuk. Wel komen hier een aantal dingen bij kijken. Als je naar deze plaats gaat, is het fijn om te weten wat er allemaal te doen is. Van te voren kun je kijken welke activiteiten er te doen zijn. Verderop vind je een aantal populaire activiteiten. Ook is het handig om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Chicago is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast kun je kijken naar de valuta, het tijdsverschil en naar welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Chicago (AMS-CHI)

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je rechtstreeks naar Illinois vliegen. De vliegtijd Amsterdam – Chicago (AMS – CHI) is dan 8 uur en 50 minuten. Je landt dan op het vliegveld genaamd Chicago Midway International Airport waarvan de afkorting CHI is.

Vliegtijd Chicago
Vliegtijd Chicago

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Chicago (RTM/EIN-CHI)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vliegen vanaf Rotterdam. Je krijgt dan te maken met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Chicago, Verenigde Staten (RTM – CHI) inclusief tussenlanding is dan 13 uur en 15 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen. Op die manier heb je de kortste vliegduur.

Chicago vliegafstand, tijdsverschil en valuta.

De vliegafstand naar de stad is 6.689 kilometer. Je kunt er rekening mee houden dat het er 7 uur vroeger is dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Dit is de Amerikaanse dollar. Je kunt deze valuta voor vertrek aanschaffen. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Deze plaats is een stad in de Amerikaanse staat Illinois. Samen met New York en Los Angeles zijn het de grootste steden van de Verenigde Staten. Je kunt er ontzettend veel doen. Zo kun je naar het Art Institute, naar het Millennium Park, naar Cloud Gate, naar het Wrigley Field Stadion, naar het Maggie Daley Park, naar The Magnificent Mile, naar het John Hancock Center en je kunt een bezoek brengen aan The Field Museum. Ook is Skydeck een erg leuke activiteit om te doen.