Vliegtijd Chiang Mai

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat naar een ver land, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. De kans is namelijk groot dat er tijdsverschil met Nederland is, er met een andere valuta wordt betaald en er een andere taal wordt gesproken. Je kunt hier van te voren rekening mee houden. Waar je ook rekening mee kunt houden, is vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Chiang Mai is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het leuk om te weten wat er allemaal in de stad te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Chiang Mai (AMS-CNX)

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je naar de stad vliegen. Wel moet je rekening houden met één tussenlanding. Als je naar de stad vliegt, is de vliegtijd Amsterdam – Chiang Mai (AMS – CNX) 13 uur en 55 minuten. Het vliegveld van de stad heet Chiang Mai International Airport.

Vliegtijd Chiang Mai
Vliegtijd Chiang Mai

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Chiang Mai (RTM/EIN-CNX)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Chiang Mai vanaf Eindhoven (EIN – CNX) is 25 uur en 10 minuten. Vanaf Rotterdam is de vliegtijd (RTM – CNX) 20 uur en 5 minuten. Vanaf Schiphol heb je dus de kortste vliegduur en je kunt dan dus ook het beste vanaf daar vertrekken.

Chiang Mai vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.801 kilometer. Het is handig om rekening te houden met de valuta. Er wordt namelijk met de Thaise Baht betaald. Deze valuta kun je voor vertrek aanschaffen. Ook is er tijdsverschil. Het is er 7 uur later dan in Nederland. Er wordt Thais gesproken.

De hoofdstad

Chiang Mai is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Er is ontzettend veel te doen in deze stad en de omgeving. Zo kun je naar het Lantern Festival, naar Wat Chedi Luang, naar het Royal Park Kajapruek, naar Wat Phra Singh, naar de Buo Thong Waterfalls, naar Wat Umong, naar Wat Suan Dok en je kunt een bezoek brengen aan de Warorot Market. Je kunt veel musea opzoeken en er zijn natuur- en wildlifetochten die je kunt volgen.