Vliegtijd Chattanooga

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat, is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Kijk bijvoorbeeld vanaf waar je het beste kunt vliegen voor de kortste vliegduur en wat de vliegtijd naar Chattanooga precies is. Daarnaast is het fijn om te weten wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Ook is het handig om te weten met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en welke activiteiten er zoal te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Chattanooga (AMS-CHA)

De vliegtijd Amsterdam – Chattanooga, Verenigde Staten (AMS – CHA) is 11 uur en 53 minuten als je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol. Je krijgt te maken met één tussenlanding. Hier kun je rekening mee houden. Het is een redelijk lange vliegtijd. Neem bijvoorbeeld een goed boek mee zodat je jezelf kunt vermaken. Het vliegveld van de stad waar je landt, heet Chattanooga Metropolitan Airport.

Vliegtijd Chattanooga
Vliegtijd Chattanooga

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Chattanooga (RTM/EIN-CHA)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel vertrekken er vliegtuigen naar Chattanooga vanaf Rotterdam. Je krijgt dan te maken met twee tussenlandingen. Hier kun je dus rekening mee houden. De vliegtijd Rotterdam – Chattanooga, Verenigde Staten (RTM – CHA) is gemiddeld 15 uur en 32 minuten. Voor de kortste vliegduur, kun je dus het beste vanaf Schiphol vertrekken.

Chattanooga vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.137 kilometer. Er wordt Engels gesproken in de stad en er wordt betaald met de Amerikaanse Dollar. Deze kun je voor vertrek aanschaffen bij verschillende wisselkoersbedrijven. Daarnaast is er ook tijdsverschil met Nederland. Het is in de stad 7 uur vroeger dan in Nederland.

De hoofdstad

Het is een stad in de Amerikaanse staat Tennessee. Voor jong en oud zijn er veel leuke activiteiten te doen. Zo kun je met het gezin naar het Tennessee Aquarium, naar de Lookout Mountain, naar de Zoo en naar het Coolidge Park. Daarnaast zijn er nog veel andere leuke bezienswaardigheden en activiteiten. Denk aan de Walnut Street Bridge, het Creative Discovery Museum, de Ruby Falls, de Tennessee Valley Railroad en het Tennessee Riverpark. Na een lange maar gezellige dag kun je dineren in een van de gezellige restaurants van de stad.