Vliegtijd Charlottesville

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat, is het handig om te kijken vanaf waar je vliegt. Als je dit weet, kun je kijken wat de vliegtijd Charlottesville is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het ook erg fijn om te weten of je te maken krijgt met tijdsverschil en met een andere valuta. Als je hebt besloten om op vakantie te gaan naar deze stad, kun je ook kijken wat er allemaal te doen is en welke taal er wordt gesproken. Een goede voorbereiding is het halve werk! Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Charlottesville (AMS-CHO)

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je met één tussenlanding naar de stad vliegen. De vliegtijd Amsterdam – Charlottesville, Verenigde Staten (AMS – CHO) is dan 14 uur en 48 minuten. Het is een lange reis, dus je kunt iets meenemen waarmee je jezelf kunt vermaken. Je landt op het vliegveld genaamd Charlottesville Albemarle Airport.

Vliegtijd Charlottesville
Vliegtijd Charlottesville

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Charlottesville. (RTM/EIN-CHO)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vertrekken. Je krijgt dan te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Charlottesville is 15 uur en 32 minuten. Voor de kortste vliegduur en minste tussenlandingen kun je dus het beste vanaf Schiphol vertrekken.

Charlottesville vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.330 kilometer. Het is verstandig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 7 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze heet de Amerikaanse Dollar. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is een stad in de Amerikaanse staat Virginia. Je kunt er ontzettend veel ondernemen. Er zijn veel populaire activiteiten te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar Thomas Jefferson’s Monticello, naar de Universaty of Virginia, naar Carter Mountain Orchard, naar Jamer Monroe’s Highland, naar de Trump Winery waar je heerlijke wijnen kunt proeven, naar de Saners-Monticello Trail, naar de Historic Downtown Mall en je kunt er naar verschillende theatervoorstellingen, musea, kerken en restaurants. Ook kun je goed winkelen bij een aantal locaties in de stad.