Vliegtijd Charlotte

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Een leuke stad in de Verenigde Staten is de stad Charlotte. Als je naar deze stad gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Kijk bijvoorbeeld vooraf vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Charlotte – Verenigde Staten is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het handig om rekening te houden met het tijdsverschil, de andere valuta en de taal die er wordt gesproken. Als je hier rekening mee houdt, kom je niet snel voor verassingen te staan. Daarnaast is het leuk om te weten wat er allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Charlotte (AMS – CLT)

Het vliegveld van de stad heet Charlotte/Douglas International Airport. De afkorting ervan is CLT. Je kunt vanaf Schiphol naar de stad vliegen als je vliegt met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd naar Charlotte – Verenigde Staten is 12 uur. Dit is inclusief tussenlanding.

Vliegtijd Charlotte
Vliegtijd Charlotte

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vertrekken vanaf Rotterdam. Je krijgt dan te maken met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd naar Charlotte – Verenigde Staten is inclusief tussenlanding 16 uur en 50 minuten. De kortste vliegtijd heb je dus als je vanaf Schiphol vertrekt.

Charlotte vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand naar Charlotte is 6.717 kilometer. Je kunt er heerlijk ontspannen, maar ook veel ondernemen. Voor jong en oud is er van alles te doen. Zo kun je naar The Billy Graham Library, naar BB&T Ballpark, naar Nascar Hall of Fame, naar de Discovery Place, naar de Time Warner Cable Arena, naar het Freedom Park om heerlijk uit te rusten of juist te wandelen en/of fietsen en je kunt naar The bank of America Stadium. Daarnaast is een bezoek aan Carowinds en het Mint Museum Uptown ook erg leuk.

De terugvlucht is vaak korter. Dit kan te maken hebben met de windrichting. De vliegduur kan daardoor een half uur tot een uur korter zijn. Je ziet de vliegtijd vaak op je ticket staan. Deze kan door de gekozen vliegroute en weersomstandigheden iets afwijken. Dit zie je vlak voor vertrek op het vliegveld vaak aangegeven.