Vliegtijd Charleston

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Er zijn verschillende steden in de Verenigde Staten die Charleston heten. Op deze pagina gaat het over de stad in de Amerikaanse staat South Carolina. Als je hier naar toe gaat op vakantie, kun je rekening houden met een aantal dingen. Je kunt kijken wat er allemaal te doen is, zodat je een planning kunt maken. Maar ook zijn er een aantal praktische dingen. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd Charleston, SC Verenigde Staten is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het fijn om te weten of er met een andere valuta wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Charleston (AMS – CHS)

Het vliegveld van de stad heet Charleston International Airport waarvan de afkorting CHS is. Je vliegt er naar toe vanaf Schiphol als je vliegt met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Charleston, SC – Verenigde Staten vanaf Amsterdam Schiphol (AMS – CHS) is 12 uur en 29 minuten. Tijdens deze vliegduur krijg je aan boord een maaltijd en drinken.

Vliegtijd Charleston South Carolina
Vliegtijd Charleston South Carolina

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vertrekken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Charleston South Carolina vanaf Rotterdam (RTM – CHS) is inclusief tussenlandingen is gemiddeld 17 uur en 30 minuten. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol voor de kortste vliegduur.

Charleston vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.865 kilometer. Er wordt met de Amerikaanse Dollar betaald. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Het is mogelijk om te pinnen of met de creditcard te betalen. Hier wordt wel een klein bedrag voor in rekening gebracht. Ook kun je rekening houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 5 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is een stad in de Amerikaanse staat South Carolina. Er zijn veel activiteiten te doen. Populaire activiteiten, zijn: Wandeltochten, naar het Charleston Waterfront Park, naar de Arthur Ravenel Jr. Bridge, naar The Cathedral of Saint John, naar Middleton Place, St. Michael’s Church, the College, Drayton Hall en het Aiken-Rhet House.