Vliegtijd Cedar Rapids

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Cedar Rapids is niet een van de bekendste steden in de Verenigde Staten, maar wel een die de moeite waard is om te bezoeken. Als je op vakantie gaat, wil je graag goed voorbereid zijn. Zo kom je niet snel voor verassingen te staan. Je kunt vooraf kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Cedar Rapids – Verenigde Staten is en wat de vliegafstand is. Ook kun je kijken op welk vliegveld je landt. Naast dit alles is het fijn om te weten of er een andere valuta wordt gebruikt, of er tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Cedar Rapids (AMS – CID)

Als je vanaf Schiphol vliegt, krijg je te maken met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Cedar Rapids (AMS – CID) is 12 uur en 20 minuten inclusief tussenlanding. Je landt op het vliegveld genaamd The Eastern Lowa Airport. De afkorting hiervan is CID.

Vliegtijd Cedar Rapids
Vliegtijd Cedar Rapids

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je niet naar de stad vliegen. Wel kun je vanaf Rotterdam vliegen. Houd er dan wel rekening mee dat je te maken krijgt met twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Cedar Rapids, Verenigde Staten (RTM – CID) is gemiddeld 15 uur en 55 minuten inclusief tussenlandingen. Voor de kortste vliegtduur kun je het beste vertrekken vanaf Schiphol.

Cedar Rapids vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.012 kilometer. Je kunt in de stad betalen met de Amerikaanse Dollar. Deze is vooraf aan te schaffen bij verschillende wisselkoersbureaus. Ook kun je er met de pinpas of de creditcard betalen. Wel wordt hier een klein bedrag voor in Rekening gebracht. Het is er 6 uur vroeger dan in Nederland en er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Cedar Rapids is een stad in de Amerikaanse staat Lowa. Je kunt er naar Bruce More, naar het Paramount Theatre voor een goede voorstelling, naar het Museum of Art, naar de NewBo City Market, naar CSPS, naar het Indian Creek Nature Center, naar de Lion Bridge Brewing Co. en naar de Grant Wood Studio. De Cedar River en het Bever Park zijn ook erg populair. Je kunt hier ontspannen, wandelen en fietsen en genieten van de mooie natuur.