Vliegtijd Cardiff

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Het is niet ver vliegen en zeker eens de moeite waard om er naar toe te gaan. Je kunt in deze stad van alles zien. Wat populaire activiteiten zijn om te doen, lees je verderop. Vooraf kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd Cardiff, Verenigd Koninkrijk is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten wat de valuta is, wat het tijdsverschil met Nederland is en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Cardiff (AMS – CWL)

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar Cardiff vliegen. De vliegtijd Amsterdam – Cardiff, Verenigd Koninkrijk (AMS – CWL) is dan 1 uur en 20 minuten. Je landt op het vliegveld dat Cardiff Airport heet en waarvan de afkorting CWL is.

Vliegtijd Cardiff
Vliegtijd Cardiff

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken vliegtuigen naar de stad. Je moet er wel rekening mee houden, dat je vanaf Eindhoven te maken krijgt met één tussenlanding en vanaf Rotterdam zelfs met twee. De vliegtijd is dus wel langer. De vliegtijd Cardiff vanaf Eindhoven (EIN – CWL) is gemiddeld 4 uur en 35 minuten. Vanaf Rotterdam (RTM – CWL) is de vliegtijd 14 uur en 45 minuten. Je kunt het beste (kortste vliegduur) vliegen vanaf Schiphol Amsterdam.

Cardiff vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 565 kilometer. Het is fijn om te weten, dat het er 1 uur vroeger is dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Dit is de Britse Pond. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek. Er wordt voornamelijk Engels gesproken. Je kunt het best in Nederland de valuta al omwisselen. Dat is het goedkoopste.

De hoofdstad

Cardiff is de hoofdstad en de grootste stad van Wales. Je kunt de stad leren kennen door verschillende tours te volgen. Tijdens het verblijf kun je naar het St. Fagans National History Museum, naar het Principality Stadium, naar The Bay, naar het Bute Park of het Roath Park, naar het kasteel van de stad, naar de Doctor Who Experience en naar Mermaid Quay. Er is ontzettend veel te doen voor jong en oud.