Calvi is een leuke stad op Corsica. Je kunt er ontzettend veel doen. Onder aan de pagina vind je een aantal populaire activiteiten die je kunt doen in de stad. Als je op vakantie gaat, kun je je goed voorbereiden. Zo kom je niet snel voor verassingen te staan. Je kunt kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd Calvi, Frankrijk is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, of er met een andere valuta wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Calvi (AMS – CLY)

Het is helaas niet mogelijk om vanaf Nederland rechtstreeks naar de stad te vliegen. Wel kun je vanaf Schiphol vliegen als je vliegt met één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Calvi, Frankrijk (AMS – CLY) is dan 6 uur gemiddeld. Het vliegveld van de stad heet Calvi Sainte Catherine Airport en de afkorting ervan is CLY.

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je niet naar de stad vliegen. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vliegen. Je krijgt dan te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Calvi, Frankrijk (RTM – CLY) is 30 uur en 40 minuten. Dit is wel een erg lange vliegduur. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vertrekken. De overstap sluit niet goed op elkaar aan waardoor je lang moet wachten op de volgende vlucht.

Calvi vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.128 kilometer. Er wordt voornamelijk Frans gesproken, maar een klein deel van de bevolking spreekt Corsicaans. Het is fijn dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Ook wordt er gewoon met de euro betaald.

De hoofdstad

Calvi is de hoofdstad van departement Haute-Corse. Er zijn veel bezienswaardigheden, je kunt er goed ontspannen maar ook ontzettend veel ondernemen. Vanaf de uitkijkpost genaamd Village D’Occi kun je genieten van erg mooi uitzicht. Ook kun je naar Citadel, naar Clos Culombu en naar verschillende musea. Je leert de stad het beste kennen door culturele tours en natuurtochten te doen. Naast dit alles kun je naar verschillende kerken, kathedralen, restaurants en je kunt ontspannen op het strand. Het mooiste en bekendste strand van de stad is Arinella & Algaio Beach.