Vliegtijd Calgary

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Vliegtickets-Calgary

Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Calgary – Canada is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten of er met een andere valuta wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Ook is het fijn om vooraf te kijken wat er allemaal te doen is. Als je met alle zaken rekening houdt, kom je niet snel voor verassingen te staan. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar CALGARY via TUI is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: CALGARY AIRPORT (YYC)

Bereken de CALGARY VLIEGTIJD op TUI.nl

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven via TUI:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Calgary (AMS – YYC)

Als je vanaf Schiphol naar de stad vliegt, vlieg je rechtstreeks. De vliegtijd Amsterdam – Calgary, Canada (AMS – YYC) is dan 8 uur en 55 minuten. Het is wel een redelijk lange zit, dus neem iets leuks mee waarmee je jezelf kunt vermaken. Je landt op het vliegveld genaamd Calgary International Airport. De afkorting hiervan is YYC.

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven is het niet mogelijk om naar de stad te vliegen. Wel kun je vanaf Rotterdam vertrekken. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je te maken krijgt met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Calgary (RTM – YYC) is 16 uur en 20 minuten inclusief tussenlanding. Je kunt het beste vanaf Schiphol vertrekken voor de kortste vliegduur.

Calgary vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.165 kilometer. Je kunt rekening met tijdsverschil houden. Het is er namelijk 7 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Dat is de Canadese Dollar. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek. 80 procent van de bevolking spreekt er Engels.

De hoofdstad

Calgary is de grootste stad van de Canadese Provincie Alberta. Je kunt er ontzettend veel bezichtigen en ondernemen. Zo kun je naar Fish Creek Provincial Park, naar het Pathway System, naar The Zoo, naar de Big Rock Brewery waar heerlijke bieren gebrouwen worden, naar Wonderland Sculpture, naar The Military Museums, naar Bow River, naar Prince’s Island Park, de Tower en naar het Calaway Park. Je kunt heerlijk ontspannen, maar ook fietsen, wandelen en veel bezichtigen.