Cagliari is een mooie stad en de hoofdstad van het eiland Sardinië. Je kunt er van alles ondernemen en bekijken. Wat populaire activiteiten zijn in deze stad, lees je verderop. Je kunt je goed voorbereiden door te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd Cagliari, Italië is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, of er met een andere valuta wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Cagliari (AMS – CAG)

Je kunt vanaf Schiphol naar de stad vliegen, maar niet rechtstreeks. Je krijgt namelijk te maken met één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Cagliari (AMS – CAG) is gemiddeld 4 uur inclusief tussenlanding. Het is geen hele lange vliegtijd. Je landt op het vliegveld genaamd Cagliari-Elmas Airport. De afkorting hiervan is CAG.

 

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je ook bij deze vluchten te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Cagliari, Italië (EIN – CAG) is gemiddeld 24 uur. Vanaf Rotterdam is de gemiddelde vliegtijd (RTM – CAG) 19 uur. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen. Vanaf daar heb je de kortste vliegduur en minste CO2 uitstoot.

Cagliari vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.489 kilometer. Het is erg fijn, dat je geen rekening hoeft te houden met tijdsverschil. Ook wordt er gewoon met de euro betaald. Je hoeft dus geen andere valuta aan te schaffen voor vertrek. Er wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van het eiland Sardinië. Je kunt er naar ontzettend veel bezienswaardigheden en je kunt er van alles ondernemen. Zo kun je naar het Cathedral of Santa Maria, naar Monte Urpinu, naar Poetto wat een erg mooi strand is, naar Bastione di Saint Remy, naar San Benedetto Market, naar Centro Storico wat een erg mooi en historisch centrum is en je kunt verschillende musea bezoeken. Ook kun je sightseeingtours doen en een aantal watersportactiviteiten.