Vliegtijd Busan

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Busan
Vliegtijd Busan

Als je op vakantie gaat naar een land dat je niet goed kent, is het goed om je van te voren vast in te lezen. Allereerst is het belangrijk dat je kijkt vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd Busan, Korea is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het fijn om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, wat de valuta is, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal te doen is in de stad. Meer over dit alles kun je hieronder lezen.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Busan (AMS – PUS)

Vanaf Schiphol kun je naar de stad vliegen. Je krijgt dan wel te maken met één tussenlanding minimaal. De vliegtijd Amsterdam – Busan, Korea (AMS – PUS) is inclusief tussenlanding gemiddeld 14 uur en 55 minuten. Het is een lange vlucht, dus houd daar rekening mee. Je landt op het vliegveld genaamd Gimhae International Airport. De afkorting hiervan is PUS.

Vliegtijd Busan
Vliegtijd Busan

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam naar Busan vliegen. Vanaf Eindhoven krijg je te maken met twee tussenlandingen en is de vliegtijd Eindhoven – Busan (EIN – PUS) 20 uur en 5 minuten. Vanaf Rotterdam vlieg je ook met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Busan (RTM – PUS) is 26 uur en 40 minuten. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol indien je de kortste vliegduur wilt.

Busan vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.042 kilometer. Er is flink wat tijdsverschil met Nederland. Hier kun je dus rekening mee houden. Het is er namelijk 8 uur later dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Dit is de Won. Je kunt dit aanschaffen voor vertrek. De taal die er wordt gesproken is Koreaans.

De hoofdstad

De plaats is een stad in de provincie zuid Gyeongsang. Het is de grootste haven van het land. Je kunt er naar Haeundae Beach, naar Dongbaekseom Island, naar de Gwangandaegyo Bridge, naar de Gamchaeon Culture Village, naar de Tempel van Beomeosa, naar Taejongdae en naar Jagalchi Market. Dit zijn een aantal bekende activiteiten die te doen zijn in de stad.