Vliegtijd Burlington

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Burlington
Vliegtijd Burlington

Burlington is een leuke stad in de Verenigde Staten die zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd Burlington – Verenigde Staten is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het erg handig om te weten wat het tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het leuk om te weten wat er allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Burlington (AMS – BTV)

Als je vliegt vanaf Schiphol, krijg je te maken met één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Burlington (AMS – BTV) is inclusief tussenlanding gemiddeld 12 uur en 7 minuten. Het vliegveld van de stad heet Burlington International Airport en de afkorting ervan is BTV. Het is een lange vlucht, dus je kunt iets meenemen waarmee je jezelf kunt vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een goed boek of een opgeladen accu van een muziekspeler.

Vliegtijd Burlington
Vliegtijd Burlington

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er helaas geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vliegen als je een vlucht boekt met minimaal twee tussenlandingen. Wel doe je er dan wat langer over. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Burlington – Verenigde Staten (RTM – BTV) inclusief twee tussenlandingen is 15 uur en 39 minuten. Je kunt dus voor de kortste vliegduur en de minste tussenlandingen het beste vanaf Schiphol vliegen.

Burlington vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand naar Burlington is 6.275 kilometer. Het is er 5 uur vroeger dan in Nederland, dus het is handig om rekening te houden met dit tijdsverschil. Ook is het goed om rekening te houden met de andere valuta. Er wordt namelijk met de Amerikaanse Dollar betaald. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Je kunt er met de pinpas en creditcard betalen, maar hier wordt wel een klein bedrag voor in rekening gebracht. Er wordt Engels gesproken in deze stad.

De hoofdstad

Burlington is de hoofdstad van het gewest Chittenden Country en de grootste stad van de Amerikaanse staat Vermont. Je kunt er veel ondernemen. Populaire activiteiten in de stad en omgeving zijn: het Bike Path, het Waterfront Park, Church Street Market Place, het North Beach Park, het Frog Hollow Craft Center, Switchback Brewing en de Universaty of Vermont. Ook kun je verschillende watersporten uitoefenen, naar diverse musea, naar verschillende restaurants en privétours volgen.