Vliegtijd Bujumbura

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Vliegtijd Bujumbura
Vliegtijd Bujumbura

Het is misschien geen bekende stad, maar het is wel erg leuk om er een bezoek aan te brengen. Als je naar Bujumbura gaat, is het handig om rekening te houden met een paar dingen. Kijk van te voren vanaf welk vliegveld je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Bujumbura – Burundi is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het handig om te weten wat de valuta is, of er tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal in de stad te doen is. Meer over bovenstaande punten, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Bujumbura (AMS – BJM)

De vliegtijd Amsterdam – Bujumbura, Burundi (AMS- BJM) vanaf Schiphol is 20 uur en 5 minuten. Je krijgt te maken met één tussenlanding. Als je naar deze stad vliegt, land je uiteindelijk op het vliegveld dat Bujumbura International Airport heet. De afkorting hiervan is BJM.De vliegtijd kan iets afwijken door de gekozen vliegroute, weersomstandigheden en type vliegtuig.

Vliegtijd Bujumbura
Vliegtijd Bujumbura

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven naar de stad te vliegen. Vanaf Rotterdam vertrekken er helaas geen vliegtuigen naar deze regio. Als je vanaf Eindhoven vliegt, krijg je te maken met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Eindhoven – Bujumbura, Burundi (EIN – BJM) is 24 uur en 25 minuten. Het is een erg lange vliegtijd. Voor de kortste vliegduur kun je het beste vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam.

Bujumbura vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand naar Bujumbura is 6.632 kilometer. Het is niet veel, maar er is wel wat tijdsverschil. Het is er namelijk 1 uur later dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze valuta wordt ook wel de Burundi Frank genoemd. Je kunt het aanschaffen voor vertrek bij verschillende wisselkoersbureaus. De talen die er het meest worden gesproken, zijn Kirundi en Swahili. De vliegafstand zorgt ervoor dat je een lange vliegtijd hebt. Ondertussen kun je de bezienswaardigheden van de omgeving alvast opzoeken of een woordje Kirundi of Swahili proberen.

De hoofdstad

Bujumbura is de hoofdstad van Burundi. Je kunt er naar het Ruzisi National Park om heerlijk te wandelen en of fietsen, naar het Livingstone-Stanley Monument, naar het Reptile Park, naar Monument de L’Unité, naar de Regina Mundi Cathedral, naar Musee Vivant of naar het Geological Museum of Burundi. Naast dit alles kun je ook verschillende tours volgen, waaronder de Augustine tour. De vliegtijd geeft je meer dan voldoende tijd om deze plaatsen op te zoeken in een reisboekje van de regio.