Vliegtijd Bloomington

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Bloomington
Vliegtijd Bloomington

Bloomington is een erg leuke bestemming voor als je op vakantie gaat. Als je op vakantie gaat, is het wel handig om je goed voor te bereiden. Dit kun je doen door rekening te houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf welk vliegveld je het beste kunt vliegen, te kijken naar de vliegtijd naar Bloomington – Verenigde Staten, naar de vliegafstand en naar het vliegveld waarop je landt. Daarnaast is het fijn om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal te doen is. Meer hierover, vind je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Bloomington (AMS – BMI)

Als je naar de stad wilt vliegen, kun je vanaf Schiphol vliegen. Wel krijg je dan te maken met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Bloomington, Verenigde Staten (AMS – BMI) is inclusief tussenlanding 12 uur en 5 minuten. Je landt dan op het vliegveld genaamd Central Illinois Regional Airport. De afkorting hiervan is BMI.

Vliegtijd Bloomington
Vliegtijd Bloomington

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken helaas geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vliegen als je vliegt met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Bloomington (RTM – BMI) inclusief twee tussenlandingen is 16 uur en 55 minuten. Je kunt dus het beste vertrekken vanaf Schiphol.

Bloomington vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is ongeveer 6.825 kilometer. Je kunt rekening houden met het tijdsverschil. Het is daar namelijk 5 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Dit is de Amerikaanse Dollar. Je kunt deze valuta aanschaffen voor dat je vertrekt. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Bloomington is een plaats in de Amerikaanse staat Illinois. Je kunt er naar de Indiana Universaty, naar de Oliver Winery wat een erg goede wijnproeverij is, naar Wonderlab, naar Assembly Hall, naar verschillende musea, naar heilige plaatsen, naar Monroe Lake, naar B-line Trail en naar Memorial Stadium. Ook kun je naar het theater en heerlijke gerechten proeven in verschillende restaurants.

Waar ligt Bloomington?

Deze Amerikaanse plaats ligt in de staat Illinois. Je kunt dit eenvoudig en overzichtelijk met Google Maps bekijken. Je ziet hier ook het vliegveld, de hotels en de bezienswaardigheden op terug.