Vliegtijd Blantyre

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Blantyre
Vliegtijd Blantyre

Malawi is een land dat veel mooie steden kent. Blantyre is daar één van. Als je hier naar toe op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Blantyre – Malawi is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten wat de vliegafstand is, wat voor valuta er wordt gebruikt, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast kun je vooraf kijken wat er allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Blantyre (AMS – BLZ)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Blantyre, Malawi (AMS – BLZ) is 25 uur en 10 minuten. Dit komt doordat je een tussenlanding maakt en een behoorlijke tijd op een vliegveld moet wachten. Je landt op het vliegveld genaamd Chileka International Airport. De afkorting hiervan is BLZ.

Vliegtijd Blantyre
Vliegtijd Blantyre

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je naar de stad vliegen. De vliegtijd Eindhoven- Blantyre (EIN – BLZ) is inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 29 uur. Ook vanaf Rotterdam gaan er vluchten naar de stad. Ook hier krijg je weer te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Blantyre (RTM – BLZ) is dan 21 uur en 25 minuten. De vliegduur is het kortst als je vanaf Rotterdam vliegt.

Blantyre vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 8.287 kilometer. Je kunt in deze stad rekening houden met het tijdsverschil met Nederland. Het is hier namelijk 1 uur later dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze valuta wordt de Malawische Kwacha genoemd. Deze kun je het beste voor vertrek aanschaffen bij een wisselkoersbedrijf. Er wordt voornamelijk Chichewa gesproken, maar ook Engels is een veel voorkomende taal.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de zuidelijke regio in Malawi en tevens ook de grootste stad van het land. Je kunt naar de La Caverna Art Gallery, The Society of Malawi Library, de St. Michael And all Angels Church, het Chichiry Shopping Centre en naar de Al Pacino’s Bar. Daarnaast kun je een aantal privétours doen waardoor je de stad beter leert kennen en je kunt op meerdere safari’s gaan.

Waar ligt Blantyre?

Op de kaart hieronder kun je zien waar de plaats ligt. Gebruik de kaart ook voor het vinden van de hotels en het vliegveld.