Vliegtijd Birmingham

Birmingham in het Verenigd Koninkrijk is een populaire vakantiebestemming. Als je hier naar toe gaat op vakantie, kun je rekening houden met een aantal zaken. Kijk van te voren wat er allemaal in de stad te doen is. Zo kun je kijken of het een bestemming is waar jij je kunt gaan vermaken. Ook is het belangrijk om te kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand naar Birmingham – Verenigd Koninkrijk is en waar je landt. Daarnaast kun je kijken naar de vliegafstand, de valuta, het tijdsverschil en de taal die er wordt gesproken. Meer over dit alles lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Birmingham (AMS – BHX)

Vanaf Nederland kun je goed naar Engeland vliegen. Vanaf Schiphol zijn de vluchten rechtstreeks en is de vliegtijd Amsterdam – Birmingham (AMS – BHX) is 1 uur en 20 minuten. Je landt dan op het vliegveld genaamd Birmingham Airport. De afkorting hiervan is BHX.

Vliegtijd Birmingham
Vliegtijd Birmingham

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Vanaf Eindhoven krijg je te maken met een tussenlanding, waarbij de vliegtijd Eindhoven – Birmingham, Verenigd Koninkrijk (EIN – BHX) 5 uur en 55 minuten is. Vanaf Rotterdam (RTM – BHX) zijn de vluchten rechtstreeks en ben je ongeveer 1 uur en 20 minuten onderweg. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol of vanaf Rotterdam vliegen. Vanaf daar is de vliegduur het kortst.

Birmingham vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is ongeveer 442 kilometer. Je kunt er niet met de euro betalen, maar met de Britse Pond. Deze kun je het beste voor vertrek aanschaffen. Ook kun je rekening houden met tijdsverschil. Het is er namelijk 1 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Birmingham is een stad en district in de regio West Midlands. Je kunt er verschillende activiteiten doen. Zo kun je naar het Back to Backs, naar het Symphony Hall waar veel orkesten spelen, naar Hoppodrome wat een gaaf theater is, naar SoHo House Museum wat een historisch gebouw is of naar Town Hall. Ook kun je naar verschillende musea, parken en kunstgalerijen.

Waar ligt Birmingham?

Op de kaart hieronder zie je precies waar de stad ligt in het Verenigd Koninkrijk. Je kunt de kaart ook gebruiken om het vliegveld en de hotels op te zoeken. Erg handig ook om de bezienswaardigheden op te ontdekken en alvast een route uit te stippelen zodat je niks gaat missen.