Vliegtijd Birmingham Alabama

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Birmingham Alabama
Vliegtijd Birmingham Alabama

Als je naar deze stad op vakantie gaat, is het verstandig om een aantal zaken door te nemen. Je kunt kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Birmingham, AL – Verenigde Staten is en waar je landt. Ook is het handig om te kijken of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het erg fijn om te weten wat er allemaal in de stad en regio te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Birmingham, AL (AMS – BHM)

De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol – Birmingham Alabama, Verenigde Staten (AMS – BHM) is 12 uur en 5 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met één tussenlanding. Je landt op het vliegveld genaamd Birmingham-Shuttlesworth International Airport. De afkorting hiervan is BHM.

Vliegtijd Birmingham Alabama
Vliegtijd Birmingham Alabama

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten naar de stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vliegen als je vliegt met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Birmingham, AL – Verenigde Staten (RTM – BHM) is 17 uur en 45 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen als je de kortste vliegduur wilt hebben.

Birmingham Alabama vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.237 kilometer. Het is verstandig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 6 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald, namelijk de Amerikaanse Dollar. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er wordt in deze regio Engels gesproken.

De hoofdstad

Dit is de grootste stad in de Amerikaanse staat Alabama. Je kunt er naar het Barber Vintage Motorsport Museum, naar het Birmingham Civil Rights Intitute, naar het Vulcan Park and Museum, naar het stadion genaamd Regions Field, naar de Zoo, naar Railroad Park, naar het Theater en naar de Avondale Brewing Company. Dit is een brouwerij waar je veel speciaal bieren kunt proeven. Naast dit alles zijn er ook verschillende kerkjes te bezoeken en kun je heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants.

Waar ligt Birmingham?

Op de kaart kun je bekijken waar deze Amerikaanse stad ligt. Alabama is een groot gebied met vele mooie locaties. Deze kun je op de kaart terugvinden. Ook zie je het vliegveld en de vele hotels.