Vliegtijd Beiroet

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Beiroet
Vliegtijd Beiroet

Beiroet – Libanon is een vakantiebestemming die niet zo snel in je op komt. Maar er zijn allerlei dingen te doen en te bekijken wat een vakantie naar deze stad erg leuk en interessant maken. Je kunt voor vertrek rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Beiroet is en waar je landt. Ook kun je kijken naar wat de vliegafstand is, met welke valuta er wordt betaald, hoeveel tijdsverschil er is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het fijn om te bekijken wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Beiroet (AMS – BEY)

Als je vanaf Schiphol wilt vliegen, vlieg je inclusief één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Beiroet, Libanon (AMS – BEY) is dan 5 uur en 30 minuten. Je landt op het vliegveld Beirut Rafic Hariri international Airport. De afkorting hiervan is BEY.

Vliegtijd Beiroet
Vliegtijd Beiroet

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken helaas geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vliegen. De vluchten zijn inclusief twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Beiroet (RTM – BEY) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 20 uur en 55 minuten. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol. Dan heb je de kortste vliegduur.

Beiroet vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is ongeveer 3.200 kilometer. Het is verstandig om rekening te houden met tijdsverschil. Het is er namelijk 1 uur later dan in Nederland. Ook kun je er rekening mee houden dat er wordt betaald met een andere valuta, namelijk de Libanese Pond. Deze kun je het beste alvast voor vertrek aanschaffen. Er worden verschillende talen gesproken in deze stad. De meest gesproken talen zijn Arabisch, Frans, Engels en Armeens.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Libanon. Je kunt er bijvoorbeeld naar het National Museum of Beiroet, naar de Amerikaanse Universiteit, naar Kathedralen, naar Zaitunay bay, naar de Moskee en naar The Corniche. Ook een bezoek aan de Pigeon Rocks in Raouche is aan te raden. Daarnaast is het leuk om naar Beirut Souks te gaan. Naast dit alles kun je genieten van het lekkere weer, verschillende wandel- en fietstochten doen en heerlijke gerechten proeven in verschillende restaurantjes.

Waar ligt Beiroet?

Op de kaart hieronder kun je zien waar deze plaats ligt. Zo zie je ook waar het vliegveld ligt en waar zich de hotels bevinden.