Vliegtijd Bastia

Bastia – Frankrijk is een stad op het eiland Corsica. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Als je op vakantie gaat naar Corsica, is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Bastia – Frankrijk is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het fijn om te weten met wat de vliegafstand is, met welke valuta er wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Ook is het leuk om te weten wat er allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Bastia (AMS – BIA)

Als je vanaf Schiphol vliegt, vlieg je met een tussenlanding. Helaas gaan er vanaf geen enkel vliegveld in Nederland vluchten naar Bastia die rechtstreeks zijn. De vliegtijd Amsterdam – Bastia (AMS – BIA) inclusief tussenlanding is 5 uur en 5 minuten. Je landt op vliegveld Poretta Airport. De afkorting hiervan is BIA.

Vliegtijd Bastia
Vliegtijd Bastia

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen richting deze stad in Frankrijk. Wel kun je vliegen vanaf Rotterdam. Je krijgt dan wel te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Bastia, Frankrijk (RTM – BIA) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 17 uur en 45 minuten. Het is dus aan te raden om vanaf Schiphol te vliegen indien je de kortste vliegduur wilt.

Bastia vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.141 kilometer. Het is niet erg ver. Het is erg fijn dat je geen rekening hoeft te houden met een andere valuta. Er wordt gewoon met de euro betaald. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Er wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Bastia is de grootste stad naast Ajaccio in Corsica. In deze stad in Corsica en omgeving kun je van alles doen. Zo kun je naar Le Vieux Port, Eglise Saint Jean Baptiste, La Cittadella en naar Saint-Nocilas Square. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan Chemis de fer de Corse en aan verschillende musea. In deze stad kun je ook de natuur op zoeken. Je kunt hier dan genieten van de prachtige natuur, maar ook kun je actief zijn en heerlijk gaan hardlopen, wandelen en of fietsen. Er zijn verschillende restaurants waar je heerlijke gerechten kunt proeven.

Waar ligt Bastia?

De plaats ligt op het eiland Corsica. Op de kaart hieronder kun je precies zien waar het ligt. Zo zie je er ook het vliegveld en de hotels.