Vliegtijd Astana

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Astana
Vliegtijd Astana

Kazachstan staat niet vaak bovenaan het wenslijstje als het gaat om vakantiebestemmingen. Maar er zijn ontzettend veel activiteiten te doen en er zijn mooie natuurgebieden waar je heerlijk van kunt genieten. Wat er allemaal te doen is, kun je verderop lezen. Als je op vakantie gaat, is het handig om je goed voor te bereiden. Kijk bijvoorbeeld naar vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand naar Astana – Kazachstan is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten wat de vliegafstand is, of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Astana (AMS – TSE)

De vliegtijd Amsterdam – Astana, Kazachstan is 5 uur en 40 minuten. Je vliegt dan rechtstreeks vanaf Schiphol. Je landt op Astana International Airport waarvan de afkorting TSE is. Je kunt ook een vlucht hebben met een tussenlanding. De totale vliegduur is dan langer. Bekijk de actuele vliegduur en vliegtijd altijd voordat je vertrekt.

Vliegtijd Astana
Vliegtijd Astana

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Je kunt vanaf Eindhoven vliegen, maar dan wel met een tussenlanding erbij. De vliegtijd Eindhoven Astana (EIN – TSE) is 14 uur en 5 minuten. Als je vanaf Rotterdam vliegt, krijg je te maken met twee tussenlandingen. Deze vliegtijd Rotterdam – Astana, Kazachstan (RTM – TSE) is gemiddeld 10 uur. Het beste kun je dus vertrekken vanaf Schiphol.

Astana vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 4436 kilometer. Het is fijn om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 4 uur later dan in Nederland. Ook wordt er in Kazachstan met een andere valuta betaald. Deze heet ook wel de Tenge. Je kunt deze valuta voor vertrek aanschaffen. Er wordt voornamelijk Russisch gesproken.

De hoofdstad

Dit is de hoofdstad van Kazachstan. Als je hier naar toe gaat, kun je veel activiteiten doen. Voor het gemak zijn er hieronder een aantal op een rijtje gezet. Het is erg leuk om naar the Baiterek Tower te gaan, naar de Place of Peace, Khan Shatyr en naar de Astana Arena. Ook kun je naar verschillende moskeeën en musea, naar parken om daar rustig te wandelen en/of fietsen en er zijn een theater en opera te vinden.

Waar ligt Astana?

Op de kaart hieronder zie je precies waar de plaats ligt. Je kunt de kaart ook gebruiken om de omgeving alvast te verkennen. Ook zie je hier het vliegveld en de hotels.