Vliegtijd Antananarivo

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Antananarivo
Vliegtijd Antananarivo

Veel mensen kennen Madagascar van de films. Maar het is ook een hele leuke vakantiebestemming! Als je op vakantie gaat, kun je je maar beter goed voorbereiden. Zo kun je van te voren kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Antananarivo – Madagascar is en waar je landt. Ook kun je kijken wat de vliegafstand is, of er tijdsverschil is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het ook erg leuk om te weten wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Antananarivo (AMS – TNR)

Vanaf geen enkel vliegveld in Nederland kun je rechtstreeks naar Antananarivo vliegen. Wel heb je de kortste vliegtijd als je vliegt vanaf Schiphol en heb je maar één tussenlanding. Je landt op vliegveld Ivato International Airport waarvan de afkorting TNR is. De vliegtijd Amsterdam – Antananarivo is gemiddeld 15 uur en 55 minuten.

Vliegtijd Antananarivo
Vliegtijd Antananarivo

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam naar Antananarivo

Er gaan vluchten vanaf Eindhoven en vanaf Rotterdam. Deze zijn wel allemaal inclusief twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd naar Antananarivo – Madagascar is 53 uur vanaf Eindhoven en 23 uur vanaf Rotterdam. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen. Vanaf daar heb je de kortste vliegduur.

Antananarivo vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand vanaf Nederland is 8935 kilometer. Het is er 4 uur later dan in Nederland, dus met dit tijdsverschil kun je rekening houden. Ook kun je er rekening mee houden, dat er betaald wordt met een andere valuta, namelijk de Ariary van Madagascar. Er wordt voornamelijk Malagassisch en Frans gesproken.

De hoofdstad

Antananarivo is zelf de hoofdstad van Madagascar. Je kunt er van alles doen. Voorbeelden daarvan zijn naar het Lemurs’ Park, Ambohimanga, le palais de la Reíne en het piratenmuseum. In het park kun je heerlijk wandelen en/of fietsen of genieten van de prachtige natuur. Ook kun je naar het Madagascar Exotic House, de Simbazaza Zoo of naar verschillende kathedralen. Daarnaast zijn er leuke marktjes, restaurantjes en bars waar je naar toe kunt gaan.

Waar ligt Antananarivo?

Op de kaart hieronder zie je precies waar deze stad in Madagascar ligt. Je kunt de kaart ook gebruiken voor het berekenen van afstanden. Je kunt daarbij denken aan de afstand vanaf het vliegveld naar je hotel, maar ook vanaf het hotel naar de verschillende bezienswaardigheden die je in de omgeving kunt vinden.