Vliegtijd Anchorage

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Anchorage

Dit is een bestemming waar je van alles kunt doen. Als je naar Alaska gaat, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Bekijk vooraf vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Anchorage – Verenigde Staten is en waar je landt. Daarnaast kun je kijken wat de vliegafstand is naar deze stad of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Ook is het erg leuk om te weten wat er nou allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Anchorage (AMS – ANC)

Als je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol krijg je te maken met één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Anchorage, Verenigde Staten inclusief tussenlanding is gemiddeld 15 uur en 45 minuten. Je landt op Tedslevens Anchorage International Airport waarvan de afkorting ANC is. De vliegduur naar dit vliegveld kan iets varieren door de gekozen vliegroute.

Vliegtijd Anchorage
Vliegtijd Anchorage

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN en RTM)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar deze stad. Wel kun je er voor kiezen om met twee tussenlandingen naar de stad te vliegen vanaf Rotterdam. De gemiddelde vliegtijd naar Anchorage – Verenigde Staten is dan 20 uur en 29 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen.

Anchorage – Verenigde Staten vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand vanaf Nederland is 7.199 kilometer. Het is handig om rekening te houden met tijdsverschil. Het is er namelijk 10 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er betaald met een andere valuta, namelijk de Amerikaanse Dollar. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er wordt voornamelijk Engels gesproken.

De hoofdstad

Anchorage is de grootste stad van de Amerikaanse staat Alaska. Je kunt er veel doen. Voor het gemak zijn er een aantal populaire activiteiten en bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Je kunt een bezoek brengen aan Alaska Railroad, verschillende musea, Lake Eklutna, Alaska Zoo en Cook Inlet. Ook kun je naar verschillende eettentjes om heerlijke gerechten te proeven, naar gezellige bars om te borrelen en je kunt diverse sightseeingtours doen. Zo leer je de grootste stad van Alaska goed kennen.

Waar ligt Anchorage?

Bekijk hieronder de kaart van Alaska. Je ziet hier de plaats met onder andere het vliegveld, de hotels en de verschillend bezienswaardigheden.