Vliegtijd Amman

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Amman
Vliegtijd Amman

Als je op vakantie gaat, is het altijd fijn om goed voorbereid te zijn. Je kunt van te voren kijken waarom Amman jouw ideale vakantiebestemming is. Kijk bijvoorbeeld naar het klimaat en wat je er zoal kunt doen. Om je op weg te helpen, vind je op deze pagina een aantal voorbeelden van activiteiten die je kunt ondernemen in Amman. Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Amman – Jordanië is en waar je landt. Ook kun je kijken of er met een andere valuta wordt betaald, wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Amman (AMS – AMM)

De vluchten zijn rechtstreeks en je landt op vliegveld Marka International Airport waarvan de afkorting AMM is. De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Amman is 4 uur en 40 minuten. Heb je een vlucht met tussenstop? Dan is de vliegduur langer dan hierboven is genoemd. Bekijk altijd goed of je een rechtstreekse vlucht hebt of er eentje met een tussenlanding of overstap.

Vliegtijd Amman
Vliegtijd Amman

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam

Je kunt vanaf Eindhoven vliegen, maar alleen met minimaal twee tussenlandingen. Dit zelfde geldt voor vliegen vanaf Rotterdam. De vliegtijd Eindhoven – Amman is 36 uur en 45 minuten. Vertrek je vanaf Rotterdam? De vliegduur Rotterdam – Amman is dan 9 uur en 10 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen, maar ook de vliegtijd van 9 uur en 10 minuten is de overzien (in vergelijking met de vliegduur vanaf Eindhoven).

Amman vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand vanaf Nederland is 3.380 kilometer. Het is handig om rekening te houden met tijdsverschil. Het is er 1 uur later dan in Nederland. Ook wordt er betaald met een andere valuta, namelijk de Jordaanse Dinar. Deze kun je voor vertrek aanschaffen.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Jordanië. Voor het gemak zijn er een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet. Voorbeelden van activiteiten, zijn: privétours waardoor je de stad leert kennen, Rainbow Street, City Mall, The Citadel en verschillende theaters. Ook kun je naar verschillende musea, excursies volgen waaronder woestijnexcursies en je kunt klim en fietstochten doen. Daarnaast kun je heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants.

Waar ligt Amman?

Op de kaart hieronder kun je zien waar deze plaats ligt. Je kunt bijvoorbeeld bekijken hoe de omgeving eruit ziet, maar ook de afstand tussen het vliegveld en je hotel kun je hierop bekijken.