Vliegtijd Alma Ata

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Vliegtijd Alma Ata
Vliegtijd Alma Ata

Alma-Ata is een stad die ook wel Almaty wordt genoemd. Als je naar Kazachstan op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo wordt er in Kazachstan met een andere valuta betaald, een andere taal gesproken en is er tijdsverschil met Nederland. Ook is het handig om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Alma-Ata – Kazachstan is en waar je landt. Daarnaast is het erg leuk om te weten wat er nou eigenlijk allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Alma Ata (AMS – ALA)

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je rechtstreeks naar Kazachstan vliegen. Het vliegveld heet Almaty International Airport en de afkorting ervan is ALA. De vliegtijd Amsterdam – Alma Ata, Kazachstan is rechtstreeks 6 uur en 35 minuten.

Vliegtijd Alma Ata
Vliegtijd Alma Ata

Vliegtijd vanaf Eindhoven Rotterdam

Je kunt vanaf Eindhoven vliegen, maar alleen inclusief één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd naar Alma-Ata – Kazachstan is 15 uur inclusief tussenlanding. Ook vanaf Rotterdam kun je vertrekken. Vanaf hier krijg je wel te maken met twee tussenlandingen, maar je doet er niet veel langer over als dat je vanaf Eindhoven vertrekt. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Alma Ata, Kazachstan is inclusief twee tussenlandingen 15 uur en 5 minuten. Je kunt het beste gaan voor een vliegreis vanaf Amsterdam Schiphol. Daar heb je de kortste vliegduur.

Alma Ata vliegafstand met Nederland, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 5.256 kilometer. Het is handig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is in Alma-Ata of ook wel Almaty, 4 uur later dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze valuta van Kazachstan wordt de Tenge genoemd. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er wordt voornamelijk Russisch gesproken in deze regio van Kazachstan.

De hoofdstad

Het is grootste stad van Kazachstan en voormalig hoofdstad van het land. Een aantal bezienswaardigheden, zijn: Medeu Skating Rink & Ski Resort, Big Almaty Lake, Zenkov Cathedral, Kolsai Lakes en verschillende musea. In de verschillende parken en tuinen kun je heerlijk ontspannen, wandelen en fietsen. Daarnaast is er een erg leuke dierentuin die leuk is voor jong en oud en voor het hele gezin.

Waar ligt Alma Ata?

Hieronder zie je de kaart van Kazachstan. Je kunt daarop precies zien waar de plaats ligt en hoe de omgeving eruit ziet. Je kunt ook de afstand bepalen vanaf het vliegveld naar je hotel of een bezienswaardigheid.