Vliegtijd Allentown

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Allentown
Vliegtijd Allentown

Je hebt een tijdje vakantie en je beslist om naar Allentown – Verenigde Staten te gaan. Een erg goede keuze, maar houd wel van te voren al rekening met een aantal zaken. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Je kunt rekening houden met vanaf waar je het beste kunt vliegen, met wat de vliegtijd naar Allentown – Verenigde Staten is en met waar je landt. Ook is het handig om te weten wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald, welke taal er wordt gesproken en wat je er zoal kunt doen. Je kunt verder lezen om hier meer te weten over te komen.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Allentown (AMS – ABE)

Het vliegveld waarop je landt heet Lehigh Valley International Airport en heeft de afkorting ABE. Als je vliegt vanaf Schiphol, krijg je te maken met één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Allentown, Verenigde Staten is gemiddeld 11 uur en 46 minuten inclusief tussenlanding. Je krijgt aan boord van het vliegtuig te eten en te drinken. De vliegduur kan iets korter of langer zijn, afhankelijk van de gekozen vliegroute.

Vliegtijd Allentown
Vliegtijd Allentown

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar Pennsylvania. Je kunt vanaf Rotterdam vliegen, maar alleen met twee tussenlandingen. Je doet er dus een stuk langer over. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Allentown, Verenigde Staten (RTM – ABE) is inclusief twee tussenlandingen 27 uur en 46 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen. Je hebt vanaf daar de kortste vliegduur en de meest efficiënte vliegtijd.

Allentown vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 6.084 kilometer. Het is een lange reis, dus neem vooral iets leuks mee waarmee je jezelf kunt vermaken. Je kunt er rekening mee houden, dat het in Allentown 6 uur vroeger is dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Er wordt betaald met de Amerikaanse Dollar. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. De taal die er gesproken wordt, is Engels.

De hoofdstad

Allentown is een stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Erg leuk om te bezoeken, is het Coca-Cola park. Hier kun je wandelen, fietsen en ontspannen. Daarnaast kun je naar Allentown Fish hatchery, Dorney Park & Wildwater kingdom, PPL Center, Cedar Beach park en naar verschillende musea. Daarnaast zijn er veel leuke marktjes die je kunt bezoeken en er zijn verschillende restaurants waar je diverse gerechten kunt nuttigen.

Waar ligt Allentown?

Op de kaart hieronder zie je precies waar deze plaats ligt. Het is erg handig om de kaart te gebruiken bij het ontdekken van de omgeving en de hotels. Ook de bezienswaardigheden en het vliegveld kun je erop terugvinden.