Vliegtijd Alexandria

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Alexandria
Vliegtijd Alexandria

Alexandria is een gezellige stad in de Verenigde Staten, die zeker een bezoek waard is. Als je er naar toe gaat, kijk dan van te voren met wat je allemaal rekening kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan de vliegtijd Amsterdam – Alexandria, Verenigde Staten, vanaf waar je vliegt en waar je landt. Ook zijn belangrijke punten waar je rekening mee kunt houden wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het ook leuk om te weten wat er allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Alexandria (AMS – AEX)

Alleen met twee tussenlandingen kun je vanaf Schiphol naar Virginia vliegen. Je landt dan op vliegveld Alexandria International Airport waarvan de afkorting AEX is. De vliegtijd inclusief tussenlandingen naar is 13 uur en 37 minuten. De vliegduur wordt bepaald door onder andere de wachttijd op het vliegveld met de tussenlanding. Indien de overstap gehaald wordt en de vliegroute wordt aangepast kan de totale vliegtijd AMS – AEX iets korter worden. Dit is echter afhankelijk van vele factoren.

Vliegtijd Alexandria
Vliegtijd Alexandria

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN en RTM)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar Alexandria. Je kunt vanaf Rotterdam vliegen, maar ook alleen weer inclusief twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Alexandria, Verenigde Staten (RTM – AEX) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 17 uur en 30 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen.

Alexandria vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 7.868 kilometer. Het is fijn om er rekening mee te houden dat het er 6 uur vroeger is dan in Nederland. Ook kun je rekening houden met het feit dat er met de Amerikaanse Dollar wordt betaald. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er wordt voornamelijk Engels gesproken in deze stad.

De hoofdstad

Alexandria is een stad in de Amerikaanse staat Virginia. Wat erg indrukwekkend is om te zien, is de begraafplaats genoemd Arlington National Cemetèry. Ook kun je naar verschillende musea, historische locaties, naar Old town en de Skyline drive doen. Daarnaast zijn er erg leuke restaurantjes waar je heerlijke gerechten kunt proeven en kun je er goed winkelen.

Waar ligt Alexandria?

Op de kaart hieronder zie je waar de Amerikaanse plaats ligt in Virginia. Je kunt de kaart gebruiken om te bepalen hoelang het rijden is van het vliegveld naar het hotel maar ook naar de bezienswaardigheden.