Vliegtijd Albany GA

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Albany GA
Vliegtijd Albany GA

Er zijn twee steden die Albany heten in de Verenigde Staten. Op deze pagina gaat het over de staat Georgia Country. Als je op vakantie gaat, is het verstandig om goed voorbereid te zijn voor vertrek. Zo kun je rekening houden met vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd Amsterdam – Albany, GA Verenigde Staten is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, of er met een andere valuta wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast kun je kijken wat er zoal te doen is, zodat je alvast je dagen kunt inplannen. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Albany GA (AMS – ABY)

Het vliegveld van Albany, GA – Verenigde staten heet Southwest Georgia Regional Airport. De afkorting hiervan is ABY. Als je vanaf Schiphol vliegt, vlieg je met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Albany, GA is dan gemiddeld 13 uur en 24 minuten. De vliegduur kan iets korter of langer zijn, afhankelijk van de overstap en tussenlanding.

Vliegtijd Albany GA
Vliegtijd Albany GA

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten naar deze stad in de Verenigde Staten. Als je vanaf Rotterdam vliegt, vlieg je met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Albany, GA is gemiddeld 18 uur en 3 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen. Dan heb je de meest efficiënte vliegduur en vliegtijd.

Albany vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 7.301 kilometer. Het is een lange reis, dus neem voor de zekerheid iets leuks mee waarmee je jezelf kunt vermaken. Er wordt betaald met de Amerikaanse Dollar. Deze kun je aanschaffen voor vertrek of je kunt er met de creditcard of pinpas betalen. Let wel op, voor pintransacties betaal je een klein bedrag extra. Ook kun je rekening houden met tijdsverschil. Het is er 6 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Albany Country. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en/of ontspannen in het Chehaw park, naar het Flint River Quarium, naar Ray Charles Plaza, naar Radium Springs Gardens of naar verschillende musea. Je kunt je gezellige dag afsluiten door ergens heerlijke gerechten en drankjes te gaan proeven bij diverse restaurants en/of naar een leuke voorstelling te gaan in het theater van de stad. Ook zijn er leuke bars waar jong en oud kunnen genieten van leuke muziek en lekkere drankjes.

Waar ligt Albany GA?

Benieuwd waar deze plaats ligt? Bekijk hier hieronder op de kaart. Je kunt zo eenvoudig de afstanden bepalen tussen het vliegveld, de hotels en de bezienswaardigheden.