Vliegtijd Addis Abeba

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Addis Abeba
Vliegtijd Addis Abeba

Ethiopië staat niet snel op het verlanglijstje van menig Nederlander. Maar het is zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld de stad Addis Abeba/ Ababa. Je kunt er van alles doen. Voor je op vakantie gaat, is het belangrijk dat je je voorbereid. Zo kun je kijken naar punten, als: vanaf waar vlieg ik, wat is de vliegduur en vliegtijd naar Addis Abeba – Ethiopië en op welk vliegveld land ik. Ook kun je kijken naar zaken als de valuta, het tijdsverschil, de afstand met Nederland en de taal die er wordt gesproken. Daarnaast is het fijn om te weten wat er allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Addis Abeba (AMS – ADD)

Je kunt vanaf Amsterdam Schiphol naar Addis Abeba vliegen, maar alleen inclusief één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam Schiphol Addis Abeba – Ethiopië is gemiddeld 10 uur en 15 minuten. Als je landt, land je op vliegveld Bole International Airport waarvan de afkorting ADD is. Dit is een modern vliegveld met leuke winkels

Vliegtijd Addis Abeba
Vliegtijd Addis Abeba

Vliegtijd vanaf Eindhoven (EIN) en Rotterdam (RTM)

Als je vanaf Eindhoven wilt vliegen, is dat mogelijk. Wel krijg je dan te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd naar Addis Abeba – Ethiopië is gemiddeld 38 uur en 20 minuten. Ook vanaf Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Dit kan ook alleen inclusief twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd vanaf Rotterdam naar Addis Abeba – Ethiopië is 27 uur. Dit zijn beide vrij lange vliegduur. Je kunt dan ook het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol (AMS).

Addis Abeba vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 5714 kilometer. Als je op vakantie gaat naar Ethiopië, kun je rekening houden met het tijdsverschil met Nederland. Het is er namelijk 1 uur later. Ook kun je rekening houden met de andere valuta waarmee wordt betaald. De valuta waarmee wordt betaald heet de Birr. De taal die er wordt gesproken is Arharic.

De hoofdstad

De stad zelf is de hoofdstad van Ethiopië. Je kunt verschillende stadtours doen om de stad te leren kennen en verschillende bezienswaardigheden te ontdekken die je later kunt bezoeken. Je kunt naar verschillende musea, naar een kathedraal, naar Merkato wat ook wel de grootste markt van Afrika wordt genoemd en je kunt verschillende shopexcursies doen. Daarnaast is het ook erg leuk om Adidi Mariam te bezoeken. Dit is een erg historische locatie.

Waar ligt Addis Abeba?

Op de kaart hieronder kun je precies zien waar deze stad ligt in het Afrikaanse land Ethiopië. Je kunt ook de afstanden bepalen. Dit kan bijvoorbeeld vanaf het vliegveld naar je hotel of naar de bezienswaardigheden.