Vliegtijd Abuja

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Abuja

Abuja – Nigeria kent veel bezienswaardigheden en prachtige natuur. Niet alleen dit maakt het een erg leuke vakantiebestemming, er zijn nog veel meer dingen te doen. Als je op vakantie gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zo ook als je naar Abuja gaat. Je kunt rekening houden met verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Abuja – Nigeria is en waar je landt. Ook is het handig om te weten wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald, welke taal er wordt gesproken en wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Abuja (AMS – ABV)

Het is helaas niet mogelijk om vanaf Nederland rechtstreeks naar Abuja te vliegen. Wel kun je vanaf Schiphol vliegen met maar één tussenlanding. Je landt op vliegveld Nnamdi Azikiwe International Airport waarvan de afkorting ABV is. De vliegtijd naar Abuja – Nigeria is inclusief tussenlanding gemiddeld 10 uur en 15 minuten.

Vliegtijd Abuja
Vliegtijd Abuja

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten naar de stad. Je kunt vanaf Rotterdam vliegen, maar je bent wel een tijdje langer onderweg. De vliegtijd naar Abuja – Nigeria is inclusief tussenlanding gemiddeld 22 uur en 45 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen.

Abuja vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 4.688 kilometer. Het is een behoorlijk eindje, dus neem bijvoorbeeld iets leuks mee waar je jezelf mee kunt vermaken. In Nigeria wordt betaald met de Nigeriaanse Naira. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Ook is het handig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er 1 uur vroeger dan in Nederland. Er is niet goed duidelijk welke taal er wordt gesproken, omdat er meer dan 500 lokale talen bestaan in Nigeria.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Nigeria en er is ontzettend veel te beleven. Je kunt naar verschillende, gezellige dorpjes, moskeeën bekijken, ontspannen bij Jabi Lake, naar Dunes waar je gezellig kunt winkelen en heerlijke gerechtjes kunt proeven bij verschillende restaurantjes en je kunt naar Anglican Church of Nigeria. Daarnaast is er nog een spa die zeer aan te raden is, een Nike Art Gallery waar je veel lokale kunst kunt bezichtigen en je kunt naar Usman Dam.

Waar ligt Abuja?

Bekijk hieronder de ligging van de plaats. Je kunt Google Maps ook gebruiken om bepaalde afstanden te berekenen zoals vanaf het vliegveld naar je hotel maar ook naar de bezienswaardigheden.