Vliegtijd Abidjan

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Abidjan

Abidjan – Ivoorkust is een vakantiebestemming die niet snel in je op komt, maar waar zeker veel te doen is. Het is een aanrader om hier eens een bezoek aan te brengen. Als je naar Abidjan gaat, kun je rekening houden met een paar dingen. Kijk bijvoorbeeld van te voren vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Abidjan – Ivoorkust is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is en met welke valuta er wordt betaald. Daarnaast is het leuk om te weten welke taal er wordt gesproken en wat er zoal te doen is.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Abidjan (AMS – ABJ)

Als je in Abidjan landt, land je op vliegveld Port Bouet. De afkorting van het vliegveld is ABJ. Je kunt vanaf Schiphol vliegen, maar alleen met een tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Abidjan Ivoorkust is gemiddeld 9 uur en 5 minuten. Dit is echter afhankelijk van de tussenlanding en vliegroute.

Vliegtijd Abidjan
Vliegtijd Abidjan

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven zijn er geen rechtstreekse vluchten, maar wel vluchten met veel tussenlandingen. De vliegtijd naar Abidjan – Ivoorkust is gemiddeld 40 uur, dus het is fijner om te vliegen met maar één tussenlanding. Vanaf Rotterdam vertrekken vliegtuigen die maar één tussenlanding maken. De vliegtijd Rotterdam – Abidjan is dan gemiddeld 18 uur. Dit is weliswaar korter dan vanaf Eindhoven, nog steeds twee keer zo lang dan vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol.

Abidjan vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 5.292 km. Als je hier naartoe gaat, kun je rekening houden met het tijdsverschil met Nederland. Het is er namelijk 1 uur vroeger. Ook betalen ze met een andere valuta. Dit is de CFA-Franc. Je kunt deze voor vertrek aanschaffen. Er wordt Dioula en Frans gesproken in Ivoorkust. Het omwisselen van de valuta kan het goedkoopste in je eigen land. Op het vliegveld ben je altijd het duurste uit. Helemaal in Ivoorkust.

De hoofdstad

Dit is de grootste en belangrijkste stad in Ivoorkust. Tot 1983 was het de hoofdstad, maar nu niet meer. Je kunt er van alles doen. Erg bekend, is het St. Pauls Cathedral. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan The Plateau, wat een zakenwijk is. Je kunt er ook leuk golfen, naar de bioscoop, naar een spa, winkelen, dineren in diverse restaurantjes en er zijn veel uitgaansgelegenheden. Tot slot kun je ontspannen, wandelen en/of fietsen in de bossen en naar verschillende musea.

Waar ligt Abidjan?

Bekijk op de onderstaande kaart de ligging van deze plaats. Erg handig kun je deze kaart gebruiken bij het verkennen van de omgeving of om de afstand tussen het hotel en het vliegveld te bepalen.