Vliegtijd Aberdeen

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Aberdeen

Aberdeen is een vakantiebestemming waar je van alles kunt doen. Als je op vakantie gaat naar deze stad, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Aberdeen – Verenigd Koninkrijk (Schotland) is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten wat de vliegafstand is vanaf Nederland, of er tijdsverschil is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het altijd leuk om te weten wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Aberdeen (AMS – ABZ)

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je rechtstreeks vliegen. Je landt dan op vliegveld Aberdeen Airport waarvan de afkorting ABZ is. De vliegtijd naar Aberdeen 1 uur en 30 minuten. Tijdens deze korte vlucht kun je aan boord een kopje koffie of iets anders drinken. Voordat je het weet begint de landing alweer en ben je aangekomen in Schotland.

Vliegtijd Aberdeen
Vliegtijd Aberdeen

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Je kunt vanaf Eindhoven vliegen, maar niet rechtstreeks. De vluchten zijn inclusief één tussenlanding. De vliegtijd naar Aberdeen – Verenigd Koninkrijk is gemiddeld inclusief tussenlanding 4 uur en 55 minuten. Ook vanaf Rotterdam kun je naar Schotland vliegen, inclusief één tussenlanding. De vliegtijd naar Aberdeen – Verenigd Koninkrijk is gemiddeld 6 uur en 50 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen.

Aberdeen vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is 703 kilometer. Er is geen tijdsverschil met Nederland. Je betaalt er wel met een andere valuta, namelijk de Britse Pond. Deze kun je van te voren aanschaffen. De taal die in deze stad wordt gesproken, is Engels.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van een Schots raadsgebied en de derde stad. Er zijn veel leuke activiteiten die je er kunt ondernemen. Voorbeelden daarvan zijn de Gordon Highlanders, Duthie Park Winter Gardens, Balmedie Beach, kastelen, kathedralen en Johnston Garden. Je kunt in de mooie tuinen wandelen en fietsen en op Balmedie Beach ontspannen, maar ook heerlijk winkelen in de leuke winkelstraten. Daarnaast zijn er veel restaurantjes waar je heerlijke gerechten kunt proeven. Sluit je avond af met een leuke voorstelling in het theatergebouw.

Waar ligt Aberdeen?

Hieronder zie je precies waar deze Schotse plaats ligt. Zoals je op de kaart kunt zien kun je vele leuke uitstapjes maken en diverse bezienswaardigheden bekijken. Je kunt de kaart ook gebruiken afstanden te meten zoals de afstand tussen het vliegveld en je hotel.