Vliegen naar de wintersport

Vliegen naar de wintersport

De meeste wintersporters trekken traditioneel met de auto richting de sneeuw. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: er is gewoon veel materiaal dat meegesleurd moet worden om er een fijne tijd van te maken. Desondanks is het misschien toch eens tijd om stil te staan bij de opties die je hebt met het vliegtuig. Vliegen naar wintersport zit in de lift en er zijn tegenwoordig tal van opties om dat probleem van de bagage vlotjes te omzeilen. Maar naar waar vliegen dan? En wat is de vliegtijd?

Vliegen naar de wintersport

Het immens populaire wintersportland Oostenrijk is vlot bereikbaar met het vliegtuig en heeft een vliegtijd van nauwelijks 1,5 uur. De luchthaven van Innsbruck ontvangt vluchten van Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en zelfs Groningen. Innsbruck is overigens niet de enige optie in Oostenrijk. Ook het knappe Salzburg is het overwegen waard.

Naar Italië vliegen voor de wintersport

De Italiaanse bergen nodigen zowel in de Alpen als de Dolomieten aan tot wintersport. Vliegen naar Italië is ontzettend gemakkelijk en heeft ook maar een vliegtijd van 1,5 à 2 uur afhankelijk van jouw bestemming. Milaan is een aloud aankomstpunt relatief dicht bij de Italiaanse Alpen.

Vliegen naar de wintersport

Frankrijk en Zwitserland

De Alpen zijn het mekka van de wintersport in Europa en strekken zich natuurlijk ook uit over Frankrijk en Zwitserland. Kies je voor de Franse kant van de Alpen dan is de vliegtijd ongeveer 2 uurtjes om te landen op Grenoble, Lyon of Genève. Het spreekt voor zich dat deze laatste luchthaven de aankomstplek bij uitstek is voor wie gaan wintersporten in Zwitserland. Via Schiphol en Rotterdam vind je diverse vluchten richting deze streek.

Canada

Heb je trek in een lekker verre wintersportreis? Dan moet je Canada eens meegemaakt hebben. Dit prachtige land biedt een ontzettend knappe natuur en pistes die je absoluut nog niet kent. Bovendien valt de vliegtijd ook nog reuze mee. Ongeveer 8 uur richting Vancouver waarna een transfer van 2 uur je bij de wintersportgebieden afzet.