Vliegen met waterpokken

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegen met waterpokken

Stel je de volgende situatie eens voor: je bent lekker op vakantie en plots ontwikkelt je kind waterpokken. Niet alleen vervelend voor jouw kleine uk, maar bovendien ook een kleine ramp wat de terugvlucht betreft. Zo goed als alle vliegtuigmaatschappijen weigeren immers mensen met een ziekte als waterpokken aan boord. Wat nu gedaan?

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Vliegen met waterpokken, wat zijn de regels?

Om toch te mogen vliegen met deze vervelende ziekte heb je een medische verklaring nodig. Het probleem is dat de meeste maatschappijen deze enkele dagen voor de vlucht al vereisen. Zo moet die bij KLM maar liefst 48 uur voor vertrek binnen zijn. Wat overigens nog wel meevalt in vergelijking met sommige andere maatschappijen. Wil je vliegen met waterpokken dan moet je dus contact opnemen met de maatschappij en zo snel mogelijk een doktersverklaring in handen krijgen.

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Vliegen met waterpokken

De Fit to Fly verklaring

Ontwikkelen jij of jouw kind de waterpokken thuis dan lijkt de oplossing simpel: even bij de eigen arts langs gaan en die verklaring vragen. In de praktijk is dit echter vaak onmogelijk. Een behandelende arts mag deze geneeskundige verklaring in principe niet meegeven om een belangenconflict te vermijden. Het is dan ook aan te raden om gelijk een afspraak bij een onafhankelijke arts te maken die jou meteen verder kan helpen.

Annuleren?

Is er toch geen oplossing in zicht en kan je niet vliegen met de ziekte? Kijk dan even na bij jouw verzekering of dit gedekt wordt door de reisverzekering. In de regel is dit absoluut het geval en is het geen probleem een vlucht uit te stellen of te annuleren.

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Wanneer ben je besmettelijk?

Waterpokken zijn besmettelijk tot 2 dagen voor het verschijnen van de beroemde blaasjes tot de dag dat deze zijn ingedroogd. Hoe lang duurt dit? Bij de grote meerderheid van de mensen zijn de blaasjes ingedroogd binnen de 7 dagen na het verschijnen. De korstjes die daarna komen zien er niet echt uit, maar veel kwaad kunnen ze niet.