Vliegen met een verkoudheid of oorpijn

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegen met verkoudheid of oorpijn

Je hebt een leuke vakantie op de planning staan en natuurlijk slaat het noodlot toe. Enkele uren voor de vlucht merk je dat je verkouden bent of oorpijn hebt. Is het nog wel een goed idee om in die situatie te vliegen? Wat zijn de risico’s? Hoog tijd om even op onderzoek te gaan.

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

 

De risico’s bij vliegen met een verkoudheid en/of oorpijn

Heb je last van een zware verkoudheid kan je last krijgen van serieuze oorproblemen tijdens de vlucht. De buis van Eustachius kan door het slijm volledig geblokkeerd geraken en dit geeft een uitermate onaangenaam gevoel. Daarnaast loop je met klachten over oorpijn het risico schade aan jouw trommelvlies of zelfs een gescheurd trommelvlies op te lopen. Omdat er toch wel echte risico’s verbonden zijn aan het vliegen met een verkoudheid en/of oorpijn wordt dan ook aangeraden op voorhand even bij de arts langs te gaan. Als deze jou fit to fly noemt hoef je je weinig zorgen te maken. Zeker bij kinderen is het echter noodzakelijk langs te gaan bij de arts!

Vliegen met verkoudheid of oorpijn

Tips bij vliegen met verkoudheid of oorpijn

Gelukkig zijn er ook een aantal zaken die je zelf kunt doen om vliegen met een verkoudheid/oorpijn aangenamer te maken. Ben je er op tijd bij? Start dan met een antibioticakuur. Begin bijvoorbeeld met neusdruppels en herhaal dit nog eens extra tijdens de vlucht zelf. Het is belangrijk om de buis van Eustachius zo goed mogelijk open te houden.

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

 

Mag je van jouw arts vliegen met een verkoudheid/oorpijn en heb je al het mogelijke gedaan om pijn te vermijden? Dan zijn er ook aan boord nog een aantal zaken die je kunt ondernemen om pijn te vermijden. Slikken en gapen opent de buis van Eustachius en ook het aloude kauwgom kauwen of drinken tijdens het opstijgen en landen is een gouden tip. Vermijd ook om te slapen en probeer zo veel mogelijk met je mond en neus dichtgeknepen in en uit te ademen. Zo duw je de lucht zachtjes in de buis van Eustachius wat minder last geeft.