Vliegen met koorts

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegen met koorts

Je bent al weken aan het uitkijken naar een heerlijke vakantie. Helaas blijkt de dag van het vertrek dat je bent opgestaan met koorts. Ontzettend vervelend en bovendien zit je nu met een dilemma. Is het wel een goed idee om ziek op vakantie te vertrekken? Mag je eigenlijk wel vliegen met koorts? Vanaf wanneer wissel je beter jouw reisdata om? Vragen die een antwoord verdienen.

Vliegen met koorts, wat zijn de regels?

Het is absoluut zo dat vliegtuigmaatschappijen liever niet hebben dat je gaat vliegen met koorts. Niet toevallig controleert het personeel bij opstijgen ook of je er al dan niet ziek uitziet. Vertoon je duidelijk symptomen van een eventueel besmettelijke ziekte behouden ze zich het recht voor om jouw aanwezigheid op de vlucht te weigeren. Er wordt dan ook aangeraden om jouw reisdata te wijzigen bij elke ziekte met koorts. Niet alleen is een inspannende activiteit als vliegen vaak nefast voor jouw gezondheid, bovendien loop je het risico dat je een boel andere mensen infecteert.

Vliegen met koorts

Wanneer mag je niet vliegen met koorts?

Uiteindelijk is er weinig dat een vliegtuigmaatschappij kan doen als jij geen melding maakt van de koorts en er ook niet ziek uit ziet. Toch is het belangrijk om in deze situatie verantwoordelijkheid te nemen. Heb je meer dan 38 graden koorts? Dan is het niet veilig om te reizen. Twijfel je of het wel gezond is? Ga dan eerst even bij een arts langs om een professionele mening te vragen. Afhankelijk van jouw reisverzekering kan je zonder extra kosten jouw vlucht annuleren of uitstellen.

Nog enkele andere symptomen

Ook met de volgende symptomen is het eigenlijk niet toegelaten te vliegen: ernstige hoofdpijn en misselijkheid, kortademigheid, uitslag op de huid, een aanhoudende hoest, aanhoudende diarree en de aanhoudende neiging om over te geven. Herken je je eigen situatie in één van de bovenstaande gevallen? Dan ziek je best eerst enkele dagen uit voor je tot de vlucht over gaat.