Vliegen met een hersenschudding

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Vliegen met een hersenschudding

Een hersenschudding oplopen is nooit een fijn gevoel. Nog veel erger is het om er eentje op te lopen vlak voor je het vliegtuig opspringt. Hoe zit het eigenlijk met vliegen en een hersenschudding? Mag dat? Is dat gevaarlijk? Hoog tijd om het daar even over te hebben.

Waarom vliegen met een hersenschudding een slecht idee is

Op een vliegtuig stappen legt altijd een bepaalde druk op het menselijke lichaam. Niet alleen is er een drukverschil, maar er is ook simpelweg minder zuurstof in de lucht. Het zijn beide verschillen die voor gezonde mensen eigenlijk niet echt merkbaar zijn. Een situatie die compleet anders ligt bij mensen met een hersenschudding die gaan vliegen. Het kleine verschil in luchtdruk en zuurstof zorgt voor een verhoogde kans op misselijkheid en hoofdpijn. In de praktijk is het vaak zo dat de aanwezige symptomen een stuk erger worden.

Vliegen met een hersenschudding

Wanneer is het toegelaten?

Hoe lang moet je nu eigenlijk wachten met vliegen na een hersenschudding? Dat is onmogelijk te zeggen doordat er grote verschillen in ernst zijn. Als algemene regel valt het te doen vanaf je geen last meer hebt van symptomen als hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Desondanks valt het aan te raden om toch even het advies van jouw huisarts in te winnen voor je op het vliegtuig stapt.

Enkele tips voor een goede vlucht

Mag je vliegen met een hersenschudding? Dan is het nog altijd een goed idee om goed voorbereid te zijn. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen goed uitgerust te zijn voor de vlucht. Vermoeidheid is één van de grootste boosdoeners wat betreft het verergeren van symptomen. Daarnaast is het belangrijk om op de vlucht zelf vooral jouw hersenen de nodige rust te geven. Dat betekent dat je geen film moet kijken of een boek moet lezen. Doe zo weinig mogelijk en neem eventueel een Ibuprofen of aanverwanten voor de vlucht. Drink voldoende water en blijf weg van frisdrank. Volg je deze tips op? Dan mag je vast en zeker vliegen. Benieuwd hoelang het vliegen is naar je bestemming? Bereken het hier >>