Vliegen met antibiotica

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegen met antibiotica

Ziek vallen vlak voor een reis is één van de meest vervelende zaken die er bestaan. Gelukkig is de geneeskunde al ver gevorderd en bestaat er voor zo goed als elke aandoening wel een aangepast medicijn. Maar mag je daar eigenlijk mee vliegen? Kun je antibiotica meenemen aan boord? Zijn er gevaren verbonden aan het vliegen met antibiotica?

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Vliegen met Antibiotica, wanneer mag het?

De eerste stap voor je met antibiotica gaat vliegen is contact opnemen met de maatschappij in kwestie om dit te melden. Afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij gelden andere regels en verwachtingen. In principe zal elke aanbieder echter akkoord gaan met het meenemen en gebruik van antibiotica aan boord. Daarbij wel enkele tips:

  • Neem jouw medicijnen mee in een apart tasje in de handbagage. Op die manier kan je er vlot aan.
  • Neem een Engelstalig recept mee. De kans is groot dat het land van aankomst het Nederlands niet machtig is. Om problemen bij controles te vermijden neem je dan ook best een Engelstalig recept mee.
  • Vraag een medisch paspoort aan. Ga even bij jouw huisarts of apotheek langs en vraag een Europees medisch paspoort aan. Dit paspoort maakt in verschillende talen melding van jouw medicijngebruik. Ideaal dus om bij een veiligheidscontrole te laten zien.

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Vliegen met antibiotica

Types antibiotica

Medicijnen in pilvorm kunnen zo mee aan boord genomen worden. Gaat het om gekoelde medicijnen? Dan is het belangrijk om te weten dat de meeste maatschappijen geen koelmogelijkheid aanbieden. Een koelzak of flacon valt dan ook aan te raden. Gaat het om vloeibare medicijnen? Dan kan je met een gerust hart naar de controle. Vloeibare medicijnen mogen in een onbeperkte hoeveelheid mee aan boord genomen worden. Deze hoeven ook niet in een aparte plastieken zak gestopt worden. Antibiotica in de vorm van injectienaalden moeten op voorhand aangevraagd worden. Bovendien mogen ze tijdens het vliegen enkel door jezelf of een persoonlijk begeleider toegediend worden.