Tips bij vliegangst

Tips bij vliegangst

De gemiddelde Nederlander vliegt regelmatig. Iedereen wilt natuurlijk weleens naar een heerlijk warm land om bij te bruinen, cultuur te snuiven en te genieten van allerlei activiteiten. Maar toch stapt niet iedereen snel in een vliegtuig. Één op de drie Nederlanders heeft vliegangst. Het wil dan niet zeggen dat één derde van de Nederlanders nooit vliegt. Maar deze mensen vliegen dan wel met erg klamme handjes, buikpijn van de zenuwen en soms zelfs paniekaanvallen. Er zijn gelukkig een aantal tips, waardoor het vliegen toch iets minder eng wordt.

Tips voor vliegangst

De eerste tip heeft eigenlijk niets met het vliegen te maken, maar meer met het bang zijn om een vliegtuig te missen. Het is belangrijk dat je ruim op tijd aanwezig bent, zodat je niet hoeft te haasten. Als je moet haasten naar je vliegtuig dan begint de vakantie al redelijk gestrest. Een andere tip van alle tips voor vliegangst, is dat je vertrouwen moet hebben in de veiligheid. Een vliegtuig is ontzettend veilig, zelfs veel veiliger dan autorijden. De kans op een ongeluk met een vliegtuig, is 1 op de 11 miljoen. Wat erg logisch is, is dat veel mensen met vliegangst bang zijn voor turbulentie. Het is goed om van te voren te weten wat turbulentie eigenlijk is. Eigenlijk zweeft het vliegtuig een beetje mee op de wind. Er is niets gevaarlijks aan.

Tips bij vliegangst

Vermijd koffie en suiker

Andere tips voor vliegangst, zijn bijvoorbeeld niet veel suiker of koffie eten en drinken voor of tijdens de vlucht. Door te veel suiker of cafeïne kan je je nerveuzer gaan voelen. Weer een andere tip, is dat je op je ademhaling moet letten. Adem rustig door je buik. Haal diep adem via je neus en laat de lucht weer ontsnappen via de mond. Ben je nog steeds erg bang iedere keer en helpen deze tips voor vliegangst niet heel goed? Dan is het misschien een goed idee om meer te leren over het vliegtuig zelf. Ga bijvoorbeeld naar een luchtvaartmuseum. Voor extreme gevallen zijn er ook vliegangstcursussen waardoor je uiteindelijk minder bang bent. Zit je toevallig naast een kind? Een praatje maken helpt. Je hebt zo afleiding waardoor de tijd sneller gaat.