Langste rechtstreekse vlucht

Vliegtijd Abu Dhabi
Vliegtijd Abu Dhabi

Als je op vakantie gaat, dan kun je kort vliegen maar ook lang vliegen. Ook kun je tijdens een vlucht één of meerdere tussenlandingen maken. Hoe vroeger niet zoveel lange vluchten bestonden zonder tussenlanding, zijn er nu wel lange rechtstreekse diensten. De langste rechtstreekse vlucht vanaf Nederland, is bijvoorbeeld de vlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Jakarta. De vliegafstand van deze rechtstreekse dienst is 11.354 kilometer. Het is niet lang genoeg om in de top 10 langste rechtstreekse vluchten van de wereld te komen. Hieronder lees je daar meer over.

Langste rechtstreekse vlucht

De langste rechtstreekse vlucht op dit moment, is de vlucht van Dubai naar Panama-stad. Het is van de maatschappij Emirates, waarbij de vliegafstand 13.821 kilometer is en de vliegtijd 17 uur en 35 minuten. Op de tweede plek staat de route van Dallas naar Sydney. Je vliegt dan met Qantas, de vliegafstand is 13.804 kilometer en de vliegtijd 16 uur en 55 minuten. Hierna volgt het traject van Johannesburg naar Atlanta met Delta Airlines. De vliegafstand bedraagt 13.582 kilometer waarbij de vliegtijd 16 uur en 40 minuten is. De vierde langste vlucht is die van Abu Dhabi naar Los Angeles met Etihad Airways. De vliegafstand is 13.502 kilometer en de vliegtijd is 16 uur en 30 minuten.

Vliegtijd Abu Dhabi, langste rechtstreekse vluchten

Top 10 langste vluchten

Andere bestemmingen die onder de lange rechtstreekse vluchten an de wereld vallen, zijn de routes van Dubai naar Los Angeles, Jeddah naar Los Angeles, Doha naar Los Angeles, Dubai naar Houston, Abu Dhabi naar San Francisco en van Dallas naar Hongkong. Al deze bovenstaande vluchten vind je in de top 10 van langste vluchten van de wereld. Al deze vluchten zijn minimaal 16 uur vliegen of langer, waarbij de vliegafstand minimaal 13.000 kilometer is.